HACCP

Σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων

Το H.A.C.C.P (Hazard Analysis and Critical Control Point) αποτελεί ένα προληπτικό σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων που αναγνωρίζει, εκτιμά τη σοβαρότητα και ελέγχει τους βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς κινδύνους στις πρώτες ύλες και όλα τα στάδια παραγωγής, από το χωράφι και τη θάλασσα ως το πιάτο του καταναλωτή.

Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας υποχρεώνει πλέον τις επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, μεταποιούν, παράγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, διακινούν και διαθέτουν τρόφιμα να εφαρμόζουν τεκμηριωμένο HACCP.

Για την επιτυχή λειτουργία του συστήματος HACCP απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή των κανόνων ορθής βιομηχανικής πρακτικής και ορθής υγιεινής πρακτικής.

Μέρος του HACCP είναι και η έκθεση παρασιτοκτονίας που δίνει η εταιρία και η οποία περιλαμβάνει :

  • Μελέτη του χώρου με προτάσεις αντιμετώπισης και προσφορά
  • Συμβόλαιο με τον πελάτη
  • Χαρτογράφηση του χώρου με τις θέσεις δολωματικών σταθμών και μηχανικών παγίδων, τρωκτικών, καθώς και συσκευών παγίδευσης ιπτάμενων εντόμων
  • Πληροφοριακά στοιχεία φαρμάκων, έντυπο, έγκριση , M.S.D.S
  • Στοιχεία ασφαλείας (M.S.D.S) δολωματικών σταθμών και εγκρίσεις συσκευών παγίδευσης ιπτάμενων εντόμων
  • Καρτέλα προγράμματος, υπογεγραμμένο από τον υπεύθυνο επιστήμονα της εταιρίας, το οποίο επιδεικνύεται σε κάθε ζήτηση από τις αρμόδιες Υγειονομικές υπηρεσίες.