ΣΑΡΑΚΙ

Το σαράκι είναι ένα συνηθισμένο παράσιτο στην Ευρώπη και την Αμερική.

Οι ζημίες των σαρακιών μπορούν να αναγνωριστούν από τις μικρές στρογγυλές τρύπες που εμφανίζονται στα ξύλινα πατώματα, τα έπιπλα, τα ξύλινα, διακοσμητικά και άλλες επιφάνειες, όπως, επίσης, και από την παρουσία της λεπτής σκόνης (πούδρα) που πέφτει από τις τρύπες εισόδου και συσσωρεύεται σε μικρούς σωρούς.

Μέσα στο ξύλο παραμένουν μέχρι 5-7 χρόνια, όπου τρώνε συνέχεια το ξύλο. Όταν έρθει η ώρα της ωρίμανσης κάθονται κάτω από της επιφάνεια του ξύλου για ένα περίπου μήνα και μεταμορφώνονται σε ώριμα έντομα, κατόπιν κάνουν μία τρύπα στο ξύλο και πετούν στο περιβάλλον, όπου βρίσκουν το ταίρι τους και αρχίζει ο νέος βιολογικός κύκλος.

H ENTOMOTEXNIKH express και το εξειδικευμένο προσωπικό της αντιμετωπίζει άμεσα, αποτελεσματικά και οικονομικά το σαράκι με υλικά που:

  • είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο
  • είναι φιλικά προς το περιβάλλον
  • δεν μυρίζουν
  • δεν λεκιάζουν
  • δεν αλλοιώνουν τις επιφάνειες
  • είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
entomotexniki_saraki-08

Ο πιο υγιεινός τρόπος είναι ενέσεις σε όλες τις τρύπες του μολυσμένου ξύλου που έχει κάνει το σαράκι με ειδικά οικολογικά σκευάσματα την περίοδο που εμφανίζονται.

Για την αντιμετώπιση τους χρησιμοποιούνται σκευάσματα άοσμα, ασφαλή για την δημόσια υγεία, που δεν λεκιάζουν και δεν επηρεάζουν τις επιφάνειες πάνω στις οποίες εφαρμόζονται.

Κατά τη διάρκεια της απεντόμωσης ο χώρος δεν χρειάζεται να είναι άδειος ή να απουσιάζει ο κάτοικος κατά την εφαρμογή. Χρήσιμο είναι ο χώρος να αερίζεται για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να στεγνώσει το υλικό ψεκασμού.

Το κόστος της απεντόμωσης ξεκινάει από τα 35 ευρώ και  ποικίλλει ανάλογα από το μέγεθος του χώρου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες συμβουλές ή αν θέλετε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή ελέγχου της εντομοτεχνικής express επικοινωνήστε μαζί μας.